Φράουλα

Διαθεσιμότητα

Ιανουάριος 

Φεβρουάριος 

Μάρτιος 

Απρίλης 

Μάϊος 

Ιούνιος 

Ιούλιος 

Αύγουστος 

Σεπτέμβριος 

Οκτώβριος 

Νοέμβριος 

Δεκέμβριος 

Ποικιλίες

FORTUNA - CAMAROSA 

Συσκευασια

Ανοιχτη ξυλινη η χαρτινη των 5 κιλων  

ξύλινα τελάρα των 1kg η 2kg με κουπάκια flow pack των 500gr η 250gr 

ξύλινα  

Φράουλα: Ιδιότητες και Θρεπτική Αξία

Η φράουλα είναι ποώδες, πολυετές φυτό, έρπον αλλά και αναρριχώμενο, με τριχωτά σύνθετα φύλλα και αποτελούνται από 3 φυλλάρια που τα περιθώρια τους είναι πριονωτά. Τα άνθη της είναι λευκά, μονογενή ή και ερμαφρόδιτα και φύονται σε μικρές ταξιανθίες που ξεκινούν από τις μασχάλες των φύλλων. Όσο ο χρόνος περνάει, οι ρίζες του φυτού γίνονται ξυλώδεις και αναπτύσσονται παραφυάδες που ριζώνουν, αναπτύσσοντας έτσι, νέα φυτά.
Ο καρπός της φράουλας είναι σύνθετος και αποτελείται από μια ανθοδόχη που έχει στην επιφάνεια της πολλά μικρά σπόρια. Η καλλιέργεια της φράουλας είναι αρκετά εύκολη ακόμα και για τους πιο αρχάριους.
 
Η φράουλα μπορεί να προσαρμοστεί σε όλα τα είδη χώματος και δεν χρειάζεται καθόλου λιπάσματα. Αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα αλλά οι απότομες μεταβολές της θερμοκρασίες ή ο παγετός μπορεί να τη βλάψουν.
 
Όταν το ψύχος του χειμώνα είναι μεγάλο τότε οι φράουλες καλύπτονται για να προστατευτούν. Για το λόγο αυτό γίνονται και καλλιέργειες σε θερμοκήπια.Η ξηρασία δεν την ευνοεί και το πότισμα είναι καλύτερα να γίνεται με τεχνητή βροχή ή με ράντισμα όλου του φυτού. Ο πολλαπλασιασμός της γίνεται με παραφυάδες. Η φύτευση γίνεται το Φθινόπωρο ώστε να αποφέρουν παραγωγή, τον επόμενο χρόνο.
 
Έχει αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις και καρδιοτονωτικές ιδιότητες, χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά της σε φαινόλες (με κυρίαρχες τις ανθοκυανίνες, που της δίνουν το κόκκινο χρώμα) και βιταμίνες Α και C, ενώ περιέχει λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, ουσίες γνωστές για την ευεργετική τους δράση στην όραση.
 
Καρδιαγγειακά οφέλη: Μεταξύ όλων των φρούτων οι φράουλες βγαίνουν ως η καλύτερη πηγή της αντιοξειδωτικής βιταμίνης C, σύμφωνα με διάφορες μελέτες που έχουν διεξαχθεί σε εθνικό επίπεδο από διάφορες χώρες. Σε μια μελέτη που ερευνηθήκαν 66 διαφορετικά φρούτα που καταναλώνονται από τους Ιρανούς, οι φράουλες αναδείχθηκαν ως η καλύτερη πηγή φρούτου σε βιταμίνη C, και μάλιστα παρείχε περισσότερο από δύο φορές περισσότερη βιταμίνη C από ό, τι ο μέσος όρος των φρούτων που μελετήθηκαν. Μετά από τα βατόμουρα και τα σταφύλια, οι φράουλες κατατάσσονται επίσης μεταξύ των καλύτερων πηγών μαγγανίου μεταξύ των φρούτων.

Gallery